Trei tipuri de spirite

Oare exista trei tipuri de spirite in raport cu cei oropsiti si saraci, care pot fi cu usurinta batuti, umiliti sau chiar executati fara ca cel care va face astfel nu va fi pedepsit? Care sunt ele?

Este oare primul tip de spirit cel care nu are nici un sentiment fata de alte fiinte si le considera doar din punctul de vedere al prosperitatii proprii, a indestularii propriilor dorinte? Am putea sa spunem ca exista astfel de spirite si ca este posibil. Esenta acestor spirite poate fi observata prin studierea reactiei lor la acei oropsiti si neputincosi. Ei sunt cei carora toata durerea lumii si ochii plini de lacrimi nu le poate sparge inima impietrita si care privesc la ei nu cu compatimire ci cu ochide bisnitati si cu gandul de a castiga ceva. De exemplu un mic copil din Africa care nu are ce manca poate fi gandit, fara nici o remuscare, ca viitor sclav.

Sa fi fost toti astfel, omenirea demult ar fi ajuns la autodistrugere, insa mai exixsta si acei care gandesc cu totul invers, adica gandesc pentru altii. Ei sunt cei care doresc sa stearga orice lacrima a celor patimiti si nenorociti, a celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Ai treilea tip de care ma gandesc ar fi cei care sunt reci la toate cele probleme ale existentei noastre umane pe aceasta planeta. Poate frica de a pierde ceva, poate dorinta de a pastra pentru sine si de a se distanta. Poate… Poate… … pe ata data.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: