Copiii, maturii si atitudinile lor fata de viata

Care este acea putere care te tine de viata in momentele dificile la copii? Nu intotdeuna ei au puterea ratiunii pentru a face fata celor ce se intampla sau ceea ce ei sufera. Din unele considerente putem omite si cunostintele pe care lemposeda copilul deoarece el nu este versat pe deplin in domeniul vietii si mortii. Acest tip de cunostinte se formeaza pe parcusul viatii si nu poate fi invatat din manuale caci este atitudinal. Am in vedere ca se bazeaza nu pe litera moarta ci pe cele actiuni pe care le intreprinte persoana construind atitudini referitoare la diferite subiecte ale vietii. Am putea spune ca acei copii care au construit astfel de atitudini pot fi geniali sau aproape de ea, o chestie ce urmeaza din experienta foarte dura, egala cu moartea insesi, cu chinul suprauman.

Pentru cei maturi speranta este une din cele mai sacre ganduri care moare la urma, caci dupa moartea ei moare si persoana caci vointa ei inceteaza sa mai lupte cu problemele vietii interioare sau exterioare. Pentru cei mici speranta nu este un domeniu bine definit ci ea mai mult se impleteste cu reprezentari si imaginatii, visuri despre un viitor mai bun ce are putina legatura cu realitatea. O asemenea discrepanta cu realitatea o poate avea si speranta unei persoane mature insa ea vine din experienta sau din inexistenta ei pe can la copil ea este alta precum am relatat mai sus.

Definirea viitorului este o chestie foarte vaga la copii deoarece nu pot fi reprezentate bine diferitele dorinte deoarece ele sunt foarte schimbatoare, impiedicand oformarea lor rationala intr-o linie logica si bine conturata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: