Gandire si perfectiune

Gandire si perfectiune
28.02.2004

O problema a relizarii unei gandiri mobile si detasate de demonii crescuti in timp, adica de cele cai rigide ale gandirii, este in schimbarea fluxului ei. Adica in cazul in care gandirea isi ia calea obisnuita conform unor intentii si abilitati prestabilite, noi trebui sa le schimbam sau sa le distrugem. De exemplu, a gandi despre ceva placut face ca acest gand sa se intareasca si sa -si construiasca forma sa de exprimare ce depinde de mai multe imprejurari. Acesta forma de expresie isi formeaza o energie care creste odata cu exersarea acelui gand specific. In acest caz mecanismul este acela, necatand la ce ganduri se refera, la cele bune sau la cele rele.
Deci pentru a ne detasa de acele ganduri nedorite, sau de a sustrage atentia constiintei de la obiectul dorintei sale trebue sa formam o alta forma a gandirii sau trebuie sa exersam o alta directie a gandului prin care cea anterioara isi pierde din intensitatea.

Aceasta nu inseamna ca noi deja am realizat o posibila abilitate. Ea necesita o permanenta exersare, adica cand se manifesta acea dirinta si cuprinde constiinta noastra in mrajele ei, atunci noi trebuie sa-i contrapunem o alta dorinta????

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: